Intenzivirani radovi na Prvoj i Devetoj transverzali u Sarajevu

0
342
Na gradilištu 9. transverzale, u Boljakovom Potoku, u toku je izgradnja kružnog toka

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas gradilišta na Prvoj i Devetoj transverzali.
Kako je ovom prilikom istaknuto, intenzivirani su radovi na ova dva kapitalna infrastrukturna projekta u Kantonu, jer je cilj da se ove saobraćajnice što prije stave na raspolaganje građanima.
“Kada je riječ o Prvoj transverzali, očekuje nas pet mjeseci intenzivnih radova. Krajem ljeta počinjemo sa bušenjem tunela, a do jeseni očekujemo završetak radova na dionici 2: Bare – Tunel Kobilja Glava. Za sutra je planiran početak bušenja šipova za potputnjak Šip, nakon čega će se pristupiti izgradnji”, najavio je ministar Šteta.

Šteta i Kovač obišli gradilišta na Prvoj i Devetoj transverzali u Sarajevu

Na gradilištu Devete transverzale, u ulici Safeta Zajke u Boljakovom Potoku, u toku je izgradnja kružnog toka, čija bi kompletna konstrukcije trebala biti završena do kraja godine.
Odluka o okvirnom planu i preseljenju objekata u neposrednoj blizini rondoa, koji su predviđeni za uklanjanje, očekuje se do kraja ovog mjeseca. Nakon njihovog uklanjanja bit će moguć kompletan završetak radova.