Intenzivirani radovi na Prvoj i Devetoj transverzali u Sarajevu

0
114
Na gradilištu 9. transverzale, u Boljakovom Potoku, u toku je izgradnja kružnog toka

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač obišli su danas gradilišta na Prvoj i Devetoj transverzali.
Kako je ovom prilikom istaknuto, intenzivirani su radovi na ova dva kapitalna infrastrukturna projekta u Kantonu, jer je cilj da se ove saobraćajnice što prije stave na raspolaganje građanima.
“Kada je riječ o Prvoj transverzali, očekuje nas pet mjeseci intenzivnih radova. Krajem ljeta počinjemo sa bušenjem tunela, a do jeseni očekujemo završetak radova na dionici 2: Bare – Tunel Kobilja Glava. Za sutra je planiran početak bušenja šipova za potputnjak Šip, nakon čega će se pristupiti izgradnji”, najavio je ministar Šteta.

Šteta i Kovač obišli gradilišta na Prvoj i Devetoj transverzali u Sarajevu

Na gradilištu Devete transverzale, u ulici Safeta Zajke u Boljakovom Potoku, u toku je izgradnja kružnog toka, čija bi kompletna konstrukcije trebala biti završena do kraja godine.
Odluka o okvirnom planu i preseljenju objekata u neposrednoj blizini rondoa, koji su predviđeni za uklanjanje, očekuje se do kraja ovog mjeseca. Nakon njihovog uklanjanja bit će moguć kompletan završetak radova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here