Intesa Sanpaolo Banka donirala 20.000 KM OŠ ‘Mirsad Prnjavorac’ u Vogošći

0
1656
Uručena novčana donacija OŠ 'Mirsad Prnjavorac' u Vogošći

Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu s Visa-om, uspješno je završila šestu po redu kampanju ‘Inspirisanisrcem’, koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za obnovu osnovne škole u BiH. Novac će biti utrošen za obnovu sanitarnog prostora u Osnovnoj školi ‘Mirsad Prnjavorac’ u Vogošći, koju pohađa više od 900 učenika.
Princip kampanje je već prepoznatljiv: za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente u periodu od 1. do 31.05.2018. godine, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.
“U okviru kampanje Inspirisani srcem, koju IntesaSanpaolo Banka u saradnji sa Visa-om organizuje od 2013. godine, donirano je više od 130.000 KM različitim ustanovama i udruženjima”, istakla je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.
Direktorica OŠ “Mirsad Prnjavorac” Sabiha Salčin izuzetno je obradovana da se Intesa Sanpaolo Banka BiH odlučila da novac od humanitarne kampanje izdvoji za ovu školu.
“Naša škola izgrađena je još pedesetih godina prošlog vijeka, i na žalost zbog različitih okolnosti, a posebno devastiranja u toku rata, svi sanitarni čvorovi nisu bili obnovljeni. Sada će to uz pomoć Banke i njenih klijenata biti urađeno. Školu pohađa više od 900 učenika i zaista nam je važno da škola ima adekvatne uslove za rad, ali sredstva za rekonstrukciju cijelog prostora nismo mogli ranije obezbijediti iz drugih izvora”, kazala je Sabiha Salčin.
Projekat ‘Inspirisanisrcem’ pokrenula je u 2013. godini Intesa Sanpaolo Banka BiH, a 2014. godine kompanija Visa se pridružila projektu. Cilj je motivirati korisnike da odaberu bezgotovinsko plaćanje, jer oni doprinose kampanji i pri najmanjoj transakciji.