Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

0
375
Ivan Laketa je dio Glovo tima više od godinu dana

Glovo, najveća platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela na zahtjev kupaca, objavila je imenovanje novog generalnog direktora za Bosnu i Hercegovinu. Ivan Laketa će na ovoj poziciji upravljati dinamičnom ekspanzijom Glova u zemlji, razvijajući lokalno tržište za trenutne brze isporuke.
Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu. Više od 12 godina upravlja brendovima i strategijom rasta, radeći u multinacionalnim kompanijama, kao što su: British American Tobacco, Superbet i Bringo, a ujedno je radio na tržištima Srbije, Češke i Rumunije. On je dio Glovo tima više od godinu dana, gdje je radio na izgradnji partnerstava sa renomiranim međunarodnim brendovima u regionu jugoistočne Evrope.
“Uzbuđen sam što mogu podijeliti svoje iskustvo usmjereno na rast i donijeti novu energiju na bosanskohercegovačko tržište. Postoji odličan potencijal za rast, a naše opredjeljenje je pružanje najboljeg korisničkog iskustva i inovacija”, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.
Ivan Laketa je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu ekonomskih studija u Bukureštu u Rumuniji i posjeduje dvije master diplome međunarodnog biznisa na Roterdamskoj školi za menadžment, Univerzitetu Erasmus i iz oblasti marketinga fakulteta Esade iz Španije. Laketa govori engleski, rumunski, ruski i španski.