Iz Budžeta KS izdvojeno 19,2 miliona KM za komunalna javna preduzeća

0
501
Ministar Hadžiahmetović potpisao sporazume o izdvajanju sredstava za komunalna preduzeća

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo izdvojilo je 19,2 miliona KM za obavljanje komunalnih poslova u segmentu zajedničke potrošnje: održavanja čistoće u gradu, javnih površina, grobnih područja, postrojenja za prečišćavanje vode, te za odvoz smeća.
Sporazume o izdvajanju sredstava za komunalna preduzeća potpisao je danas resorni ministar Enver Hadžiahmetović sa direktorima i predstavnicima javnih preduzeća Rad, Park, ViK, Pokop, te JKP Komunalac Hadžići, Trnovo-Trnovo i Vodostan-Ilijaš.
“Sredstva su dodijeljena odlukom Vlade, a bit će dostavljana preduzećima kontinuirano, kroz mjesečne anuitete. Sektor komunalne privrede Ministarstva će vršiti nadzor nad utroškom sredstava. Očekujemo da će ona biti utrošena isključivo u poslove iz segmenta zajedničke potrošnje, kako bismo imali što bolju komunalnu uslugu”, istakao je ministar Hadžiahmetović.
Ministar je naglasio da će iz Budžeta tokom ove godine biti izdvojena dodatna sredstva u ove svrhe, ukoliko se utvrde stvarne potrebe.