Iz Udruženja ‘Švicarac’ najavili blokadu rada 30 Addiko poslovnica

0
1179
Sa jednih od ranijih blokada rada Addiko poslovnica u organizaciji Udruženja Švicarac

Predsjednik Udruženja ‘Švicarac’ u BiH Kemal Duraković obratio se medijima obavještenjem o blokadi rada minimalno 30 Hypo/Addiko poslovnica u BiH.
“Dana 18.11.2017 (subota) sa početkom u 11:00 časova pa do kraja radnog vremena, obespravljeni i ostavljeni sami da se bore protiv nepravde i nezakonja koju sprovodi Hypo/Addiko banka nad članovima Udruženja i korisnicima CHF kredita, članovi će izvršiti blokadu rada šaltera pomenute banke. Blokade rada šaltera će se izvršiti na svim poslovnicama u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Prijedoru, Gradačcu, Gradiškoj, Bugojnu, Ilidži, Foči, Bihaću itd. Blokade će vršiti grupe po desetak i više korisnika kredita po pojedinačnoj poslovnici”, navedeno je u saopćenju Udruženja Švicarac.
Duraković je naglasio kako će lično predvoditi kao predsjednik Udruženja grupu u blokadi rada glavne centrale i banke na Alipašinom Polju u Sarajevu.
Iz ovoga Udruženja su istakli i da je sutrašnja blokada samo ‘generalna proba pred buduće blokade koje će se proširiti na svih 67 poslovnica u BiH’, prenosi agencija Patria.
Kažu i kako obespravljeni korisnici kredita nemaju drugačijeg načina borbe za pravdom i istinom u borbi protiv nepravde.