Direktori Coca-Cole i Alibaba Group na čelu Upravnog odbora CGF-a

0
292
Zhang i Quincey će voditi Odbor CGF-a dvije godine

Forum potrošačke robe (CGF), globalno tijelo koje teži svrsi i pozitivnim promjenama u industriji robe široke potrošnje, objavio je danas nakon sastanka Odbora direktora održanog tokom ovogodišnjeg Globalnog samita, da su u njegov odbor direktora izabrana dva nova supredsjedavajuća: Daniel Zhang, predsjednik i izvršni direktor Alibaba Group i James Quincey, predsjednik i izvršni direktor kompanije Coca-Cola.
Zhang i Quincey će voditi Odbor CGF-a dvije godine i zamijeniti odlazeće supredsjedavajuće Özgür Torta, izvršnog direktora turskog Migros Ticareta i Emmanuel Fabera, bivšeg predsjednika i izvršnog direktora Danonea.
Uz to, Frans Muller, izvršni direktor Ahold Delhaize i Alan Jope, izvršni direktor Unilevera, imenovani su potpredsjednicima.
James i Daniel preuzimaju ulogu supredsjedatelja nakon izazovnog perioda koje je donijela globalna pandemija Covid-19 i sve veće potrebe da kompanije pokažu potrošačima, zaposlenima i investitorima da se proaktivno bave današnjim izazovima održivosti, zdravlja i sigurnosti.
Wai-Chan Chan, generalni direktor Foruma za široku potrošnju, rekao je da su Özgür i Emmanuel odradili nevjerojatan posao u vrlo izazovnim vremenima.
“Pod njihovim nadzorom, CGF se ponovno fokusirao kako bi osigurao da se pozitivni utjecaji na terenu dogode brže i više efikasno i sada počinjemo uviđati blagodati ovog rada. Međutim, tek smo započeli i radujem se što ćemo sada usko surađivati ​​s Jamesom i Danielom jer ćemo brže nego ikad pokretati pozitivne promjene i osigurati našu industriju ima pozitivan glas izgrađen na opipljivim akcijama dok idemo prema samitu UN-ovih prehrambenih sistema i COP 26”, rekao je Chan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here