Još jedna uspješna godina za Raiffeisen banku

0
803
U Sarajevu održano tradicionalno druženje predstavnike medija i Raiffeisen banke

Članovi Uprave Raiffeisen banke bili su domaćini tradicionalnog, novogodišnjeg druženja s predstavnicima medija koje je održano u svečanom ambijentu Raiffeisen Galerije u Sarajevu.
“S ponosom mogu reći da smo zadovoljni rezultatima u svim aspektima našeg poslovanja koje je ostvario posvećeni i stručni tim naših uposlenika. Pratili smo promjene u digitalnom svijetu, te prilagođavali i kreirali savremene usluge koje zahtijevaju ulaganje minimalnog napora klijenata pri poslovanju s Bankom. Nedavno smo klijentima ponudili novu aplikaciju Raiffeisen Mobilno Bankarstvo koja olakšava svakodnevno vršenje transakcija uz jednostavniji pregled naloga. Također, u saradnji s našim eksternim partnerima razvili smo jedinstvenu OPA platformu za plaćanje na ovom tržištu“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Dobnigg: Inovacije i održivo poslovanje ključ za dobre rezultate Raiffeisen banke

Aplikacija OPA korisnicima pruža potpuno novo iskustvo plaćanja kod registrovanih OPA trgovaca korištenjem samo mobilnog telefona odnosno skeniranjem QR koda, zatim slanje i primanje novca bez unosa broja računa, plaćanje režijskih računa, te prepaid dopunu. Pristup aplikaciji je omogućen korisnicima jedne od mobilnih mreža u BiH i tekućeg računa u Raiffeisen banci. Registracija i korištenje ove aplikacije je bez naknade za fizička lica.
“Također, tokom protekle godine Raiffeisen banka je uvela novi i jednostavniji način plaćanja – Raiffeisen beskontaktnu narukvicu, a u segmentu tradicionalnih kanala poslovanja otvorena je i 100. poslovnica čime je klijentima olakšan pristup uslugama Banke“, dodao je Dobnigg.
Navedene aktivnosti Banke prepoznala su i četiri svjetska magazina EMEA Finance, Global Finance, Euromoney i The Banker koji su Raiffeisen proglasili najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Raiffeisen nastavlja i u narednom periodu doprinositi održivom ekonomskom rastu i jakom bankarskom sistemu koji igra vitalnu ulogu za stabilnu ekonomiju zemlje.