Kasarna Ušivak u Hadžićima data za smještaj migranata

0
964
Održana hitna sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici u Sarajevu izmijenila Odluku o davanju na korištenje nekretnina nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja Federalno ministarstvo odbrane i kasarnu Ušivak u općini Hadžići, s pripadajućim zemljištem ukupne površine 95.129 kvadratnih metara s 21 objektom, ukupne korisne površine 4.794 m2 dala na korištenje, bez naknade, Vijeću ministara BiH za potrebe Ministarstva sigurnosti, za smještaj migranata koji se nalaze na teritoriju BiH.
Ova kasarna nije perspektivna za potrebe oružanih snaga BiH i ranijom odlukom Vlade FBiH iz oktobra 2005. data je na korištenje Kantonu Sarajevo za potrebe Crvenog križa Kantona Sarajevo koji je u njenom posjedu. Današnjom odlukom Vlada FBiH je dala saglasnost na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH koje im se obratilo 14. juna ove godine
Nadležni organi BiH će snositi sve troškove koji proisteknu za vrijeme boravka migranata. Vremenski period za korištenje kasarne nije preciziran jer je nije moguće predvidjeti do kada će trajati migrantska kriza, navedeno je u zahtjevu Ministarstva sigurnosti BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here