King Partner Days: Prezentirani noviteti iz IT tehnologije

0
1420
Dražen Arsenić iz kompanije King predstavio je niz tehnoloških rješenja, među kojima i VOIP odnosno Voice Over IP

Kompanija King organizirala je danas u Tesliću 7. IT konferenciju ‘King Partner Days 2017’ s ciljem prezentacije najnovijih trendova u oblasti informacionih tehnologija. Konferencija je okupila više od 200 učesnika, predstavnika partnerskih kompanija Kinga.
“Činjenica da trajemo sedam godina, da je interes za učešće na konferenciji iz godine u godinu sve veći potvrda je da vjerujemo jedni drugima, da imamo šta pokazati i prenijeti kada su u pitanju najnovija dostignuća u IT sektoru“, kazao je Veselin Nešković, direktor i vlasnik kompanije King.
Dražen Arsenić iz kompanije King predstavio je nekoliko rješenja na koje je kompanija izuzetno ponosna. Jedno od takvih su VOIP rješenja, odnosno Voice Over IP, koji omogućava prebacivanje glasa preko mrežnih protokola.
“Za realizaciju ovog rješenja uspostavili smo saradnju sa kineskom kompanijom Yeastar, koja nudi najjednostavnija rješenja na tržištu, sa najnižim troškovima, a omogućava integrisanje svih softvera”, naglasio je Arsenić.
Još jedno rješenje je King tarifon myPBX, napravljeno na osnovu zahtjeva klijenata kako bi utrvrdili koliko pojedini GSM brojevi ostvare potrošnje, tako da dobijaju veoma preciznu informaciju o troškovima svakog uposlenika za slanje SMS poruka, e-mail poruka, pozivima za mobilnu i fiksnu mrežu, internet.
Tu su i Fanvil fiksni telefoni X3SP, najjeftiniji su na tržištu sa beskrajnim mogućnostima, u mrežni kabal je instaliran i kabal za najapajanje te nije potrebno imati više od jednog kabla, moguće je prijaviti dvije centrale uz mogućnost odabira koji će se koristiti.
Pored X3SP-a, tu su i X4 sa dva displeja u boji, X5S idealan za prijemne kancelarije sa sekretaricom, ima podršku i za priključak bluetooth slušalice, X6 napredniji od X5S po broju tipki za korištenje, C600 telefon koji radi na 4.2 operativnom Android sistemu ima podrsku za hd priključak. Ima veliki ekran koji je djeljiv na četiri slike, te I20S koji služi za registraciju ulaska uposlenika u kompaniju uz pomoć kartica ili pina i može se koristiti za 300 pojedinačnih prijava.
King također nudi IT rješenja za poslovne kupce poput Nest wek paketa za knjigovodstvene kuće, Wi-Fi rješenja, mrežna rješenja sa DrayTek-om, ERV i kontrolu prijave uposlenika.
Nakon oficijelnog govora i predstavljanja rješenja kompanije King, prezentirane su novine njihovih partnera kompanija m:tel, D-Link, HP, Wiener osiguranje, Tesla. U okviru konferencije učesnici su se mogli upoznati i sa novinama partnera kompanije King kao što je najnovija kamera na svjetskom tržištu GoPro HERO 6, KARMA dronom, Canon MPS i Cisco rješenjima.
Iz kompanije Kaspersky organizirano je predavanje o temi ‘Zasto izvršiti nadogradnju na KES Advanced’, HPE o temi ‘ClearPass – sigurnost i napredna kontrola pristupa za novo doba’, te Microsofta ‘Sigurnosne funkcionalnosti unutar Windowsa i vrijednost legalnog softvera’. Prisutni su mogli vidjeti i prezentaciju proizvoda kompanije Vivax.