Kompanija NELT i Ekonomski fakultet UNSA nastavljaju uspješnu saradnju

0
1190
Milunović i Kozarić potpisali novi sporazum o saradnji

Kompanija NELT d.o.o. BiH i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) danas su u prostorijama fakultetskog E-net Centra zvanično potpisali sporazum o saradnji.
Nastavak je to uspješne saradnje koja je počela u decembru 2014. godine pokroviteljstvom treće CEO konferencije (Career and Entrepreneurship Opportunities), te realiziranjem praktične nastave za studente u proteklom periodu.
Ovom prilikom, kompanija će danas održati i ‘Dan Nelta na Ekonomskom fakultetu’ u okviru kojeg će studentima, nastavnicima i saradnicima predstaviti svoj rad te održati posebno predavanje o temi ‘Put proizvoda od proizvođača do potrošača’.

Dan NELT-a na Ekonomskom fakultetu: Predavanje o temi ‘Put proizvoda od proizvođača do potrošača’

Izvršni direktor kompanije NELT d.o.o. BiH, Dejan Milunović, istakao je da kompanija već pet godina sarađuje sa fakultetima iz cijelog regiona.
“Saradnju imamo sa 11 fakulteta u regionu jer želimo biti dio edukativnog procesa. Nastavak ove saradnje omogućit će nam da u narednom periodu kroz projekte privolimo mlade ljude da budu dio naše grupacije“, rekao je Milunović te dodao da će NELT sigurno u perspektivi obezbijediti i dodatna radna mjesta.
Naglašavajući da je prilikom posjete kompaniji NELT primijetio dosta bivših studenata Ekonomskog fakulteta za koje je dobio velike pohvale, dekan prof. dr. Kemal Kozarić, naveo je da ova saradnja otvara mnoge mogućnosti kao sto su studentske prakse, istraživanja i slično.
“Jedan od naših glavnih ciljeva je saradnja sa realnim sektorom. Naši najbolji studenti pronalaze posao već u završnoj godini studija što je dokaz da možemo odgovoriti na sve izazove koje tržište postavlja pred naš fakultet“, kazao je prof. dr. Kemal Kozarić te dodao da će današnje predavanje predstavnika kompanije NELT biti veoma konstruktivno za sve studente.
Potpisivanjem novog Sporazuma o saradnji, direktor kompanije NELT d.o.o BiH i dalje će biti dio Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uz brojne priznate menadžere na čelu najvećih bosanskohercegovačkih kompanija.
Kompanija NELT d.o.o. BiH osnovana je 2010. godine, nakon više od dvije decenije uspješnog poslovanja kompanije Nelt Co iz Beograda. NELT d.o.o. BiH trenutno zapošljava 340 ljudi, ostvaruje godišnji promet od više od 100 miliona eura i trenutno radi sa klijentima kao što su JTI, FDS, Mondelez, Bambi, SC Johnson, BIC, Neoplanta, Arla, Jacobs, Philips i Kent.