Konferencija Microsoft Network 8 ponudila nova znanja iz clouda

0
2660
Neum će na NetWork konferenciji okupiti najuticajnije bh. i regionalne IT stručnjake (Foto: Arhiv)

Na najvećoj bh. poslovno-tehniološkoj konferenciji Microsoft NetWork 8 pod sloganom ‘make it cLoud’, preko 1000 učesnika u Neumu moglo je birati između niza kvalitetnih i informativnih predavanja. Predavanja su održana u šest tematskih cjelina osmišljenih da svim zainteresovanim ponude interesantne teme.
Na predavanjima je bilo riječi o različitim primjenama Azure platforme u svakodnevnom poslovanju. Spomenuta je i vještačka inteligencija koja zaživljava u svim domenima i preuzima uloge koje su nekada bile namijenjene isključivo čovjeku o čemu su govorili Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH i Kadir Şener, regionalni direktor Azure marketinga. Zainteresovani učesnici su slušali o praktičnim primjenama Office 365, Windows 10 i poslovnim rješenjima Dynamics 365.
Predavanje svjetski poznatog stručnjaka Paule Januszkiewicz je privuklo veliku pažnju učesnika koja je govorila o opciji da informatičar djeluje kao hacker kako bi se zaštitili resursi kompanija, kao i o upravljanju identitetima.
Medijima su se obratili i govorili o svom radu Omar Kudović, lokalni stručnjak koji nosi Microsoft MVP priznanje, te Srđan Rajčević, direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske koja, u partnerstvu s Microsoftom, radi na poboljšanju informatičke bezbjednosti. Mustafa Toroman iz kompanije Authority Partners je također prenio svoje znanje i isukustva predstavnicima medija iz oblasti Azure platforme.