KS: Do 22,30 sata produžen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, teretanama, bazenima…

0
308
Zbog bolje epidemiološke situacije ublažene covid-mjere u FBiH

Usljed poboljšanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, Vlada KS donijela je danas zaključak kojim se pomjera radno vrijeme do 22,30 sati poslovnim subjektima u Kantonu Sarajevo čiji je rad, ranijim zaključcima Vlade KS, bio ograničen do 20 sati.
U skladu sa donesenim zaključkom, dozvoljava se rad ugostiteljskim subjektima sa radnim vremenom do 22,30 sati, uz prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom, a 20 osoba u objektu i 30 osoba na otvorenom prostoru (bašta objekta), uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
Dozvoljava se i rad djelatnosti kockanja i klađenja, sa radnim vremenom do 22,30 sati. I rad fitness centara i teretana dozvoljen je do 22,30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, računajući da je za svaku osobu potrebno sedam metara kvadratnih neto, a ne više od 20 osoba. Ista odredba odnosi se i na rad wellness i spa centara, a dozvoljen je i rad javnih bazena sa radnim vremenom do 22,30 sati, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.
Ove odredbe o radnom vremenu od danas su na snazi, i važe do 24. maja 2021. godine.
Zaključkom Vlade sa današnje sjednice potvrđeno je, također, da je ograničenje kretanja u Kantonu Sarajevo na snazi od 23 do 5 sati ujutro.