Lidija Žigić: NLB Banka kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika

0
1418
Lidija Žigić: NLB Banka Sarajevo je kreativno okruženje za inovativne proizvode i usluge

NLB Banka d.d. Sarajevo ekskluzivni je partner Drive konferencije koja se održava danas u Sarajevu o temi novih trendova privlačenja i zadržavanja talenata.
Tim povodom prisutnima se obratila Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo koja je istakla da je NLB Banka stabilna finansijska institucija koja iz godine u godinu bilježi značajan rast i ima odlične poslovne rezultate, jer kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika i poboljšanje njihove sposobnosti upravljanja promjenama.
“NLB Banka predstavlja jedno kreativno okruženje za inovativne proizvode i usluge, produktivno okruženje za nove koncepte i ideje, te prijateljsko okruženje za odlične međuljudske odnose i prijateljstva. Mi u NLB Banci promovišemo razvoj lokalnih i međunarodnih karijera, što znači da potičemo naše zaposlenike na sticanje iskustva i razvijanje karijera i u drugim bankama NLB Grupe. Zatim, nagrađujemo postignuća naših uposlenika, što rezultira povećanjem njihove motivacije i predanosti u njihovim poslovnim izazovima. Osim toga, investiramo u razvoj naših uposlenika jer smo svjesni da će bankarstvo u budućnosti biti sasvim drugačije i pripremamo naše uposlenike za takve izazove“, istakla je Lidija Žigić.
Ona je dodala da izvanredan rad sa uposlenicima u NLB-u potvrđuje i titula Najpoželjnijeg poslodavca drugu godinu za redom.
U sklopu ovogodišnje konferencije NLB Banke je imala svoj štand koji je preuređen kao soba, gdje su posjetioci mogli dobiti informacije za HR prakse u NLB Banci. Drive konferencija je i ovoga puta ugostila direktore vodećih grupacija i najvećih sajtova za zapošljavanje iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.