Lidl planira u BiH otvoriti 2.000 radnih mjesta

0
357
Njemački Lidl planira otavranje nekoliko svojih trgovina na području BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima kompanije Lidl, izvršnim direktorom Deanom Sunekom i voditeljem sektora Marjanom Mikovićem o nastavku aktivnosti izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u Bosni i Hercegovini.
Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije Lidl za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.
Istaknuto je i Lidl planira u narednom periodu otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.
Predstavnici Lidl-a informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti ove kompanije budu prisutni u gradovima i opštinama u oba bh. entiteta, FBiH i RS, koji imaju više od 30.000 stanovnika.
Kako je istaknuto, Košarac i predstavnici kompanije Lidl posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.
Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz RS i FBiH sa predstavnicima kompanije Lidl, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.