Lorica će proizvoditi medicinske uniforme od antimikrobnih materijala

0
358
Ljubav prema modi i dizajnu doktorica dentalne medicine Lejla Reizbegović pretvorila je u biznis

Ljubav prema modi i dizajnu doktorica dentalne medicine iz Hadžića Lejla Reizbegović pretvorila je u biznis. Naime, ova 25-godišnjakinja je svoju ideju za proizvodnju brenda medicinske odjeće Lorica predstavila na televiziji Hayat u posljednjoj emisiji 3. sezone takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge i odnijela ubjedljivu pobjedu. Stručni žiri je njenu ideju da proizvodi medicinske uniforme od antimikrobnih materijala, koji sprječavaju rast i razvoj bakterija na radnoj odjeći, ocjenio najvišim ocjenama.
“Tokom studija stomatologije bila sam u prilici da stalno nosim medicinske uniforme i prepoznala nedostatak posvećenosti dizajnu u ovoj branši i tako je nastala ideja da dizajniram inovativne, moderne i prepoznatljive uniforme”, kaže Lejla, koja će nagradni finansijski fond BBI banke iskoristiti za razvijanje novih proizvoda i registraciju firme.
Lorica je peti pobjednik, čime je završena treća sezona takmičenja mladih u poslovnim idejama koje je Bosna Bank International (BBI) pokrenula u saradnji sa televizijom Hayat i partnerima. Svi pobjednici imat će priliku da svoje ideje predstave i na 11. Sarajevo Business Forumu.
Za ovu, treću sezonu, za pobjednike takmičenja nagradni fond iznosio je više od 200 hiljada KM.