Međunarodna konferencija o regionalnom tržištu, statistici i investiranju u Sarajevu 6-8. novembra

0
995
Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, tržišta kapitala, rada...

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH, Savez nevladinih organizacija Horizont 2024, Sarajevska berza, Agencija za statistiku BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH i drugi partneri iz regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Turska) i EU, organiziraju Međunarodnu konferenciju o regionalnom tržištu, razvoju statistike i mogućnostima investiranja, koja će se održati od 06. do 08. novembra 2017. godine u Sarajevu.
Ovo je jedna od najznačajnijih konferencija u regiji koja podržava saradnju vladinih institucija, međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, akademske zajednice i nevladinih organizacija sa namjerom stvaranja boljeg poslovnog okruženja, razvoja tržišta i konkurentnosti, kao i zajedničkog planiranja i realizacije regionalnih projekata. Konferencija afirmira mogućnosti regionalnog investiranja, promovira značaj statistike, informacionih tehnologija i razvoja u oblastima industrije, tržišta kapitala, rada, poljopivrede, energije i turizma.
Konferencija je organizovana u četiri panela: tržište, investicije, statistika te istraživanje i razvoj. Panele moderiraju i koordiniraju prestavnici organizacija iz Bosne i Hercegovine, Turske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i dr. Na konferenciji će prisustvovati prestavnici investicijskih fondova, privrednih i vanjskotrgovinskih komora, berzi, ambasada, institucija za investicije, unverziteta, međunarodnih organizacija, kompanija, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija.
Na konferenciji će biti predstavljeni odabrani projekti i istraživački radovi iz ekonomsko-socijalnih oblasti, kao i izložene mogućnosti zajedničkog učešća kompanija iz regije na međunarodnom tržištu.
Učesnici će imati i posebnu priliku da se upoznaju sa efikasnim načinima poslovanja, najnovijim poslovnim trendovima i načininima apliciranja za sredstva EU fondova.