Ministarstvo prometa: Autoceste FBiH su odgovorni implementator projekta izgradnje tunela Hranjen

0
433
Od projektovane dužinu tunela Hranjen od 5.480 metara, iskopano 37,1% glavne tunelske cijevi i 33,4% servisne

Povodom medijskih natpisa vezano za izgradnju tunela Hranjen, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija oglasilo se danas saopćenjem navodeći da je prema Zakonu o cestama FBiH, javno preduzeće Autoceste FBiH odgovorni implementator projekta za izgradnju brze ceste Prača – Goražde, dionica tunel Hranjen.
Dalje se navodi da izbor izvođača i nadzora radova, te potpisivanje ugovora za radove, nadzor i terensku kontrolu realizacije projekta izgradnje tunela Hranjen provodi isključivo JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.
“Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je stoga 1.7.2021. godine zatražilo detaljno izjašnjenje o realizaciji projekta izgradnje tunela Hranjen s naglaskom na završetak ovog projekta prema potpisanom Ugovoru o izvođenju radova, kako nismo zaprimili odgovor uputili smo dodatnu pismenu urgenciju prema JP Autoceste FBiH našim aktom od 16.07.2021. Na osnovu povratnih informacija koje dostavi JP Autoceste FBiH, Ministarstvo će pripremiti Informaciju i dostaviti Vladi FBiH kako bi se razmatralo na prvoj narednoj sjednici Vlade FBiH”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.