Miss BiH Ivana Ladan i predstavnici Direkcije posjetili Općinu Jajce

0
2627
Načelnik Hozan izrazio je podršku svojoj sugrađanki Ivani i predstavnicima Direkcije na takmičenju za Miss Svijeta

Načelnik Općine Jajca Edin Hozan sa svojim bliskim saradnicima primio je juče predstavnike Direkcije i Jajčanku Ivanu Ladan aktuelnu Miss BiH, uoči njenog odlaska na izbor za Miss Svijeta, koji će se održati 14. decembra u Londonu. A naša predstvnica Ivana tamo putuje već 20. novembra.
Na ovom prijemu razgovarali su o velikom značaju, postignućima i potencijalima ove grandiozne svjetske manifestacije Miss Svijeta, koja se održava 69 godina.
Organizacija Miss Svijeta nastavlja svoju misiju ‘Ljepota sa svrhom’ te je svojim humanitarnim aktivnostima do sada prikupila preko milijardu US dolara. Sva ta sredstva su donirana najugroženijima, djeci u svijetu koja su u stvari i najvažnija kategorija, jer nanašim mladima svijet ostaje.
U Bosni i Hercegovini izbor Miss BiH se održava u kontinuitetu već 24 godine. Direkcija čini sve što je u mogućnosti da također sprovodi apele i humanitarne akcije, da afirmiše naše mlade kroz ovo prestižno natjecanje ljepote, gdje kandidatkinje razvijaju svoje talente, njeguju međusobno prijateljstvo u cijeloj državi BiH, humanizam, volonterizam, te promovišu pozitivne vrijednosti.
Ivana Ladan kao ovogodišnja Miss BiH gostujući na mnogim medijima uvijek je javnosti slala takve pozitivne poruke. Kao studentica četvrte godine psihologije, izjavila je da kada završi fakultet želi raditi sa djecom i mladima, a svojubudućnost želi vezati za Bosnu i Hercegovinu i svoje rodno Jajce. Ostanak mladih u BiH je ključu spjeha BiH, i to treba snažno podržavati.
Načelnik Edin Hozan je kroz razgovor sa delegacijom Direkcije Miss BiH podsjetio na brojne prirodne ljepote Općine Jajce i bogatu istoriju ovog nekada kraljevskog grada, od davnog rimskog doba pa do čuvenog zasjedanja AVNOJ-a, kulturne znamenitosti ali i prekrasne prirode i rijeka, a posebno ljepotice rijeke Plive sa svojim vodopadom koji je svojevrsni symbol grada Jajce, gdje svi turisti neizbježno dolaze uživati u tom pogledu.
Ivana Ladan kao Jajčanka i aktuelna Miss BiH će kako je rekla sada imati mnogo veći kapacitet i priliku da u svijetu promovira turističke i druge potencijale svoje zemlje Bosne i Hercegovine kao i svog grada Jajca. Jajce definitivno zaslužuje veću pažnju i povratak na vrh turističhih mapa.
Načelnik Edin Hozan ne skrivajući sreću i ponos, još jednom je čestitao svojoj sugrađanki Ivani i predstavnicima Direkcije i zrazio podršku, te obećao skromna ali značajna sredstva Direkciji kao pomoć u plaćanju malog dijela troškova za odlazak naše predstavnice u London na Miss Svijeta, gdje će Ivana Ladan boraviti mjesec dana na pripremama prije samog spektakla. Rame uz rame sa preko 130 zemalja iz cijelog svijeta. Direkcija Miss BiH i Ivana su se zahvalili načelniku Hozan na ovom prijemu i podršci.
”Zahvalna sam i sretna što je moj grad Jajce i Općina Jajce meni velika podrška i trudiću se na najbolji način promovirati pozitivne vrijednosti, predstaviti potencijale moje zemlje BiH i mog rodnog grada Jajca“, kaže Ivana, ne krijući zadovoljstvo što je ovom titulom omogućila sreću i svom gradu.
Kao što je bilo govora na ovom prijemu, to će biti prilika za promociju pozitivnih vrijednosti, predstavljanja potencijala Bosne i Hercegovine i prelijepog grada Jajca.