Mladi realizuju pet novih biznis ideja u Kladnju

0
304
Podrška mladim iz Kladnja u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja

Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom Melisa Softić, Sabina Hodžić, Sajda Krekić i Alen Tabić iz Kladnja uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku za unikatne biznis ideje.
Radi se o zajedničkom projektu Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 5 nerazvijenih i manje razvijenih lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona (Općine Čelić, Općine Sapna, Općine Teočak, Općine Kladanj i Općine Doboj Istok).
Program IMPAKT inkubator poslovnih ideja, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za do 20 novih poslovnih poduhvata, pokrenutih od strane mladih, na području pet općina TK.
Finalnoj prezentaciji projekata u Kladnju prisustvovala je pomoćnica ministra za sport i mlade TK Lejla Elezović koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo.
Savjetnik načelnika Općine Kladanj Denis Čamdžić uputio je ovom prilikom svojim mladim sugrađanima motivirajuće riječi ohrabrenja te im poželio veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima.
Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i jedan je od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona.