Modni dvojac Mateyaneira svečano otvara 43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

0
1889
43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo se održava u Sarajevu od 17. do 20. novembra

Sarajevo će 17. novembra po 43. put postati centar modne scene u sklopu kojeg će, u četiri dana trajanja, na impozantnoj pisti svoje modne vizije za nadolazeću sezonu jesen/zima 2019, predstaviti brojni BH modni dizajneri, modne kuće te gosti iz regije i inozemstva.
43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano otvara dobro poznati modni dvojac Mateyaneira u Umjetničkoj Galeriji BIH sa početkom u 20 sati, a kampanja za Retro restart kolekciju ovog modnog brenda ovogodišnji je vizual Fashion Week-a.
Kampanja je snimljena u Beču, u Prateru, a potpisuje je renomirani fotograf Stefan Koković, s kojim dizajnerice nastavljaju saradnju i na novoj kampanji.
Mateja Dujić i Neira Sinanbašić stoje iza brenda koji otvara ovogodišnji Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a predstavit će se samostalnom revijom i showroom-om u Umjetničkoj galeriji BiH. Iako je Mateyaneira dobro poznato ime BH publici, ovo je prvi put da se na ovaj način predstavljaju u Sarajevu. Imaju svoj showroom u Zagrebu, na šta su jako ponosne.
Nova kolekcija pod nazivom Petrichor, što je pojam koji predstavlja miris tla poslije kiše, inspirisana je individualnošću i načinom na koji svaki odjevni predmet s novim vlasnikom dobije i novi život, način na koji se stilizira. Za ovu kolekciju dizajnerice su dobile priznanje na ljubljanskom fashion weeku, nagradu WOW za najbolje internacionalne dizajnerice.
Bitno je naglasiti da Udruženje modnih kreatora BiH i renomirani svjetski brend Nivea, svake godine podsjećaju da naša država BiH ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirisane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude nešto novo, posebno, unikatno i jedinstveno. Pored toga, najavljuje se i dolazak ekipe Fashion TV kao i gosti modni dizajneri i modni brendovi iz Turske i regije.
Inače, 43. Nivea BH Fashion Week Sarajevo se održava na više lokacija u Sarajevu u periodu od 17. do 20. novembra.