Mondelēz International formalno integrisao kompaniju Chipita Global

0
133
Ivo Najdenov, potpredsjednik i generalni direktor Mondelēz Internationala za centralno-južnu Evropu

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) formalno se integrisao sa kompanijom Chipita Global S.A, liderom u kategoriji grickalica od tijesta u centralnoj i istočnoj Evropi koji bilježi visoku stopu rasta.
Akvizicija koja je završena u januaru ove godine, omogućava kompaniji Mondelēz International da ponudi širok portfolio proizvoda od tijesta u Evropi zadovoljavajući rastuću potražnju potrošača u ovom segmentu. Chipita proizvodi trenutno dosežu do 2 milijarde potrošača u više od 50 zemalja, a nakon akvizicije već je primjetan snažan rast u poslovanju.
Nakon formalne integracije sa kompanijom Chipita, poslovne jedinice kompanije Mondelēz International u centralno-južnoj Evropi biće odgovorne za tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Kipra kao i za region istočnog Jadrana koji čine tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova. Samo u ovom dijelu Evrope kompanija ima šest fabrika – jednu u Rumuniji,dvije u Bugarskoj i tri u Grčkoj.
“Izuzetno mi je drago što smo svedoci ovog istorijskog trenutka kada su se Mondelēz International i Chipita formalno integrisale u jednu kompaniju. Nakon šest mjeseci zajedničkog rada, jaka pozicija nam omogućava da se fokusiramo na ambicije usmjerene ka inovacijama sa novim kombinacijama proizvoda, kao i na razvoj Chipita brendova na novim i već uspostavljenim tržištima“, izjavio je Ivo Najdenov, potpredsjednik i generalni direktor kompanije Mondelēz International za centralno-južnu Evropu.
Prema novoj organizacionoj strukturi, generalna direktorka kompanije Mondelēz International za tržišta istočnog Jadrana i Bugarsku biće Marina Hadrović koja je dio kompanije već deset godina. Novu ulogu započinje sa pozicije direktora izvoza za Evropu, gdje je kroz mrežu distributivnih partnera bila zadužena za razvoj i vođenje Brenda Mondelēz proizvoda na tržištima širom Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here