Na InHoReCa sajmu najavljeno učešće 100 izlagača

0
852
InHoReCa sajam održat će se 14. i 15. juna u Sarajevu

Međunarodni sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme (InHoReCa) ove godine održava se po drugi put u Sarajevu. Sajam će se održati u petak i subotu 14. i 15. juna u prostoru novootvorenog Convention Centra Hills, a u organizaciji marketinške agencije Altermedia i magazina In HoReCa.
Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti izlagače iz oblasti prehrambene i industrije pića, proizvođače i distributere ugostiteljske opreme. Najavljenih stotinu izlagača na ovom, drugom po redu InHoreca sajmu pokazuje koliko je ozbiljan interes i potreba industrije za sajmom na kojem mogu predstaviti svoje usluge, proizvode i novitete.
“Već dugo se kroz svoja namjenska izdanja, naročito InHoreca i InStore magazine, bavimo HoReCa kanalima (hoteli, restorani i cafei), i odavno smo, komunicirajući direktno s ljudima iz ove industrije, prepoznali potrebu za sajmom ovakve vrste u BiH. Odziv izlagača prošle i, naročito ove godine, pokazuje da smo donijeli dobru i za industriju korisnu odluku pokretanjem ovog specijaliziranog sajma“, kaže Rešid Muratović, direktor agencije Altermedia.
Sajam je namijenjen i razmjeni poslovnih ideja, inicijativa i kreiranju platformi za nove saradnje između srodnih branši i bolji protok informacija u ovoj specifičnoj grani privrede. ”Posebno nas raduje što ćemo biti prvi sajam koji će biti organiziran u novootvorenom, mutifunkcionalnom Covention Centru hotela Hills, koji se prostire na impresivnih 4000 kvadratnih metara, što ga čini prvim i jedinim takvim prostorom u zemlji“, najavljuje Šefik Gušić, direktor InHoreca sajma, dodajući da je za posjetioce sajma pripremljeno izvanredno puno različitih mogućnosti i ponuda na sajamskom prostoru.
Pored degustacija i kuharskih senzacija pripremljena su različita natjecanja barista i food blogera, a organizatori su najavili i sadržaj za najmlađe posjetioce.
U mnoštvu pripremljenih sadržaja svojom se atraktivnošću izdvaja InHoreca AfterWork Free Zone Party, najavljen za oba dana sajma u vremenu od 16 do 19 sati, gdje se uz izvrsnu ponudu pića i delicija očekuje i odlična muzika.
Cijeli program sajma, kao i informacije o ovogodišnjim izlagačima, dostupni su na web stranici www.inhoreca.ba i društvenim mrežama organizatora.