Nominacija za nagradu HERMES: Novo naponsko postrojenje SF6-Free koristi vazduh umjesto gasa

0
11781
Inovativna naponska tehnologija Schneider Electrica, koja umjesto plina SF6 koristi čisti vazduh

Inovativna tehnologija srednjenaponskih postrojenja kompanije Schneider Electric, koja umjesto SF6 koristi čisti vazduh nominovana je za najprestižniju svjetsku industrijsku nagradu HERMES.
Novo srednjenaponsko postrojenje koje koristi čisti zrak umjesto u industriji standardnog stakleničkog plina SF6, među tri je kandidata za ovogodišnje poželjno priznanje. Uz to, nova tehnologija srednjenaponskih postrojenja ušla je u 15 finalista za Nagradu za energetsku efikasnost u industriji.
Prestižna međunarodna nagrada za tehnologiju HERMES priznanje je izvanrednim proizvodima i inovativnim rešenjima. Nagrada za energetsku efikasnost u industriji (IEEA) priznanje je za izuzetnu energetsku efikasnost koju omogućavaju proizvođači i komunalne kompanije. Deutsche Messe obje nagrade dodjeljuju svake godine na najvećem svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe.
Srednjenaponsko postrojenje nominovano za nagrade koristi novu Schneider Electric tehnologiju prekidanja vakuuma (SVI) s izolacijom od čistog vazduha, što omogućuje nekorištenje SF6, uz zadržavanje prednosti kompaktnog fizičkog otiska, ekonomičnosti i pouzdanosti tradicionalne opreme koja koristi SF6.
Schneider Electric izvijestio je o uspješnim pilot projektima primjene novog asortimana srednjenaponskih uređaja koji ne koriste SF6 u brojnim elektroenergetskim kompanijama, uključujući E.ON u Švedskoj, EEC Engie u Novoj Kaledoniji i GreenAlp u Francuskoj, te njihovom rastućom upotrebom, uključujući u privatnim elektroenergetskim mrežama, za komercijalne i industrijske primjene.
Dobitnici nagrada HERMES i IEEA će, umjesto proglašenja na otkazanom Hannover Messe eventu, biti proglašeni 14. jula tokom Digitalnih dana na Hannover Messe.