Novalić negirao da BH Pošta kupuje zgradu od njegove kćerke

0
859
Novalić negirao navode da njegova kćerka prodaje zgradu BH Pošti za 8,5 miliona KM (Foto: NAP)

Nakon što su u javnost procurile informacije o tome da BH Pošta kupuje zgradu vrijednu 8,5 miliona KM od Ade Novalić, kćerke premijera FBiH Fadila Novalića, javnosti se obratio i federalni premijer koji je kazao da nije istina da je trebala biti kupljena zgrada u suvlasništvu Ade Novalić.
Premijer je potvrdio da se prodaje zgrada u kojoj njegova porodica ima suvlasništvo, ali tvrdi da taj dio neće biti prodat.
Nije mogao objasniti kako se njegova kćerka našla na sastanku odnosno pregovorima, pa je kazao da se to desilo slučajno, navodi agencija Patria.
Konstatovao je da su natpisi kako njegova kćerka prodaje zgradu BH Pošti za 8,5 miliona KM netačni i da će imati sudski epilog.
Kako kaže, zgrada u Vogošći je u vlasništvu četiri firme od kojih je jedna i firma njegove kćerke. Međutim, BH Pošta kupuju prostorije od tri firme među kojima nije firma Ade Novalić. No, kasnije je priznao da je TMR (vlasnica njegova kćerka) kupila firmu koja je trebala prodati zgradu BH Pošti.
Na detaljnija pitanja novinara Žurnala premijer FBiH potvrdio je da je njegova kćerka dala dokumentaciju vještacima, ali ne u svoje ime već u ime preostale tri firme u čijem vlasništvu je objekat.
“Ona je jedin bila u Sarajevu za to vrijeme, ostali vlasnici su u Gradačcu i Austriji”, kazao je Novalić.
Inače, Vlada FBiH je na sjednici u Mostaru većinom glasova podržala prijedlog premijera Fadila Novalića da se poništi punomoć BH Pošti, a time i saglasnost Vlade za kupovinu spornog objekta u Vogošći za kojeg se vezalo ime Novalića, odnosno njegove kćerke Ade Novalić.