Novalić u Ankari razgovarao s firmama zainteresiranim za ulaganje u BiH

0
282
Novalić razgovarao sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Turske Mustafom Sekerom

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Turske Mustafom Sekerom.
Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou. Također je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.
Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji BiH, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.
U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting, koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.
Na tom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH. Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH.