Novi LG OLED televizori stigli u BiH

0
2212
OLED W7 pruža vrhunsku kvalitetu slike i zvuka, što ga čini jednim od najboljih 4K HDR televizora

Stanić Trade i Techno Shop su omogućili da na tržištu Bosne i Hercegovine bude dostupan LG OLED 65W7V, revolucionarni televizor, najbolji od najboljih. Tanak poput slike, na zid se postavlja samo uz pomoć magneta čemu duguje svoj ‘wallpaper’ naziv.
Odmah nakon što je predstavljen u javnosti osvojio je preko 40 nagrada za savršen dizajn i nevjerovatne performanse. Ovaj televizor nije samo lijep i tanak – OLED W7 pruža vrhunsku kvalitetu slike i zvuka, što ga čini jednim od najboljih 4K HDR televizora.
”Mi smo kompanija koja prati svjetske trendove i izuzetno smo sretni što imamo priliku, na bosanskohercegovačkom tržištu, predstaviti posljednje TV trendove te apsolutnog pobjednika u kategoriji tehnoloških inovacija u 2017. godini. Ovaj vrhunski televizor dostupan je u Techno Shopovima u Sarajevu i Mostaru pa pozivamo ljubitelje tehnologije i naše vjerne kupce da nas posjete i dožive sasvim novo iskustvo gledanja televizije“, kaže Adisa Ibrahimagić, rukovodilac marketinga u kompaniji Stanić Trade, ovlaštenom zastupniku LG branda na BiH tržištu.
OLED tehnologija bazira se na samosvijetlećim pikselima koji se nezavisno aktiviraju i pale kako bi prikazali najbogatije detalje i pokazali unaprijeđen kvalitet slike. Ovaj mehanizam stvara savršeno crnu pozadinu i savršen kontrast pogodan za prikazivanje čak milijardu jarkih, realističnih boja pružajući sasvim novi osjećaj pri gledanju, neuporediv sa bilo kojim LED LCD i plazma TV-om.
Novi model uključuje novu verziju 3.5 LG webOS operativnog sistema te podržava i sve vrste HDR sadržaja: DolbyVision, HDR10 HLG (Hybrid Log Gamma), Technicolor napredni HDR sadržaj a za savršeni zvuk zadužen je DolbyAtmos uz pomoć koga će gledaoci imati utisak da zvuk dopire iz svih krajeva prostorije.