Novi poslovni objekt u Bišće polju kod Mostara zaposlit će 300 radnika

0
643
Delegacija Vlade FBiH obišla novoizgrađeni poslovni objekt u Bišće polju kod Mostara

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zajedno sa zamjenicom premijera i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i federalnom ministricom turizma i okoliša Editom Đapo, obišao je novoizgrađeni poslovni objekt na lokalitetu Bišće polje kod Mostara.
U ovom poslovnom centru, od 14 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, namjenjenom za trgovačku i ugostiteljsku djelatnost, u poslovnim prostorima 28 kompanija, kao i pratećim službama, bit će zaposleno blizu 300 radnika.
“Očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme pandemije je veoma važno za sviju nas u Federaciji BiH, dok stvaranje uslova za nova radna mjesta zaslužuje svaku pohvalu i našu pažnju”, kazao je premijer Novalić nakon obilaska objekta.
Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i završeni su u predviđenom roku, a vrata za građane bit će otvorena sutra.
“Raduje nas da će zahvaljujući poduzetničkom duhu i privatnom ulaganju svoje radno mjesto naći značajan broj građana s područja Mostara i Hercegovne”, istakla je ministrica finansija Milićević.
S obzirom na trenutne preporučene mjere zaštite u vezi sa virusom Covid-19, otvoreni koncept centra sigurno će predstavljati olakšavajuću okolnost za boravak i posjetu svih budućih kupaca i posjetilaca.
Pored trgovina i ugostiteljskih prostora, objekat posjeduje Cineplex sa četiri kino dvorane, te zabavni park za djecu i odrasle, veliki trg, kao i druge zabavne sadržaje, a za posjetioce centra na raspolaganju je i parking sa 250 mjesta.