Novi većinski vlasnici FK Sarajeva su Nguyen Hoai Nam i PVF

0
1164
FK Sarajevo bit će integrisan u mrežu klubova, rečeno je na pressu (Foto: Patria)

Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Vincent Tan donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama Nguyen Hoai Namu i PVF-u (Vietnam football development and investment fund). Realizacijom ove kupoprodaje Vincent Tan zadržava 30 posto upravljačkih prava, dok 60 posto pripada novim investitorima. Sa preostalih 10 posto raspolažu bh. investitori.
Ovo je rečeno danas na pres-konferenciji Fudbalskog kluba Sarajevo povodom promjene većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo. Novinarima su se tom prilikom u ime kolektiva FK Sarajevo obratili direktorica Sabrina Buljubašić i predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić.
“Mislim da neće biti značajne promjene u menadžmentu jer su jako zadovoljni kao i da se klub u posljednjih godinu dana dosta promijenio pozitivno, što se to vidi na terenu i van terena”, kazala je Buljubašić, prenosi agencija NAP.
PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja sarađuje na globalnom nivou sa velikim fudbalskim imenima i klubovima. PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Philippe Omar Troussier, bivši francuski fudbaler, a trenutno menadžer i trener. Tokom karijere vodio je Japan, Obalu Slonovače, Nigeriju, Južnu Afriku i Burkinu Faso.
Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Manchester Uniteda, a danas uspješni trener Ryan Joseph Giggs.
Fudbalski klub Sarajevo bit će integrisan u mrežu klubova koja će naknadno biti kreirana u cilju ostvarivanja dodatnih benefita, što se odnosi na razmjenu igrača i korištenje resursa kojima Klub trenutno raspolaže djelimično ili nikako.