Od ove sezone u funkciji novi lift u Olimpijskom centru Bjelašnica

Povećan kapacitet sa 600 na 2.250 skijaša i snowboardera

0
485
Ovako će izgledati polazna stanica novog lifta koji će biti u funkciji sredinom decembra 2021.

Kako bi unaprijedili postojeću infrastrukturu i ponudili novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI’84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone. Najavljeni radovi na izgradnji novog BX lifta u Olimpijskom centru Bjelašnica uveliko napreduju, a objavljene su i prve fotografije kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkcijiveć sredinom decembra 2021.
Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan BX lift, ove godine će biti više razloga da se tamičari i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.
“Tim ZOI’84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22., kako bi našim korisnicima ponudili maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regionu. Trenutno finaliziramo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog BX lifta na lokaciji Babin Do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu vještačkog osnježenja kompletne staze’Kolijevka’. U proceu izrade je i novi SKI-Data sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima“, kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI’84.
Na skijalištima Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman završen je remont svih žičara i sistema vještačkog osnježivanja uz tehničku podršku stručnjaka sa najboljih evropskih skijališta. Uskoro je planirano puštanje u rad sistema vještačkog osnježenja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvoj sedmici decembra.
Kompanija ZOI’84 zadržala je cijene karata u pretprodaju na prošlogodišnjem cjenovnom rangu, kako bi zimske sportove učinili dostupnim što većem broju posjetitelja. Karte po akcijskim cijenama u pretprodaji, koje su i ove godine među najpovoljnijim u regiji, dostupne su do 30.11.2021. Između ostalih, cijena sezonske karte za najmlađe iznosi 200 KM, za mlade 12-18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM. Karte su u prodaji na ski kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here