Odobreno zapošljavanje više od 400 rudara u FBiH

0
437
RMU Zenica se obavezao na proizvodnju 35.000 tona uglja mjesečno

Federalna vlada danas je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, o provođenju aktivnosti za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci u JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.
Data je saglasnost za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci za rudnike koji posluju u sastavu Koncerna Elektroprivreda i to ZD Rudnici Kreka Tuzla ukupno 52 zaposlenika, od čega 15 zaposlenika PK Dubrave 15 zaposlenika PK Šikulje i 22 zaposlenika, za potrebe tehnološkog procesa u jami).
RMU Đurđevik odobren je prijem ukupno 41 zaposlenika i to 13 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu i 28 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami, RMU Kakanj ukupno 92 zaposlenika, od čega 66 za potrebe tehnološkog procesa u jami i 26 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu.
Odobren je i prijem ukupno 71 uposlenika u RMU Breza za potrebe tehnološkog procesa u jami, RMU Zenica 114 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami i RMU ‘Abid Lolić’ Travnik-Bila 32 zaposlenika, također za potrebe tehnološkog procesa u jami.