Opel premijerno predstavio novu Mokku

0
870
Nova Opel Mokka sada je dostupna i sa električnim motorom

Opel je danas premijerno javnosti predstavio novu Opel Mokku u sjedištu kompanije u Russelsheimu.
Nova Opel Mokka je prva ponijela novo lice brenda – Opel Vizor, kao i redizajnirani amblem Opel munje sa nazivom modela na sredini vrata prtljažnika.
Nova Mokka je ujedno i prvi Opel sa čistom pločom i potpuno digitalizovanim kokpitom. Za razliku od kokpita preopterećenih informacijama i kontrolama, Pure Panel je jedinstveno jasnog dizajna. Dugmad i dalje kontrolišu najvažnije funkcije, ali bez potrebe za navigacijom kroz podmenije.

Nova Mokka je prvi Opel sa potpuno digitalizovanim kokpitom

Nova Mokka opremljena je inovativnim tehnologijama iz viših segmenata, a sistem osvjetljenja takođe nudi vodeće tehnologije sa prilagodljivim IntelliLux LED® matrix svjetlima sa 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinom tržišnom segmentu.

Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller predstavio je novu Opel Mokku

I težina nove Mokke (duge 4,15 metara) smanjena je do 120 kg u odnosu na prethodnu generaciju, te u skladu s tim gabaritima troši znatno manje.
Pored toga, to je prvi Opel dostupan na početku prodaje sa električnim pogonom, kao i visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem.
“Na početku narudžbi, nova Mokka je dostupna kao benzinsko, dizel ili čisto električno vozilo, a kupac ima izbor”, izjavio je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller.
Nova Opel Mokka se može naručiti u Njemačkoj po cijeni počev od 19.990 eura, dok e-verzija košta od 32.990 eura (sa PDV-om) ali se ta cijena uz lokalne poticaje može spustiti na 23.420 eura.
Kod e-Mokke elektromotor proizvodi 100 kW / 136 KS sa 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U WLTP ciklusu, 50 kWh baterija e-Mokke omogućava domet do 324 km prije narednog punjenja. Opel nudi osmogodišnju garanciju ili 160.000 km za bateriju.

Redizajnirani amblem Opel munje i naziv modela postavljen je na sredini vrata prtljažnika

Vozači kod nove Mokke mogu da biraju između tri načina vožnje – Normal, Eco i Sport.
Ekonomični benzinski i dizel motori nude snagu od 74 kW /100 KS do 96 kW / 130 KS, umjerene potrošnje goriva (preliminarna kombinovana potrošnja goriva NEDC: 4,8-3,8 l/100 km, 111-100 g/km CO2). Motori se isporučuju sa modernim šestostepenim ručnim mjenjačem ili automatskim osmobrzinskim mjenjačem.