Osigurane pasoške knjižice BiH za naredne četiri godine

0
267
Riješen problem nedostatka knjižica za pasoše BiH

Imajući u vidu izniman interes žitelja BiH, Ministarstvo civilnih poslova saopćilo je da je 22. marta ove godine u Banja Luci potpisan Okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica između Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) i kompanije Muehlbauer d.o.o. Banja Luka, s periodom važenja do marta 2026. godine.
Potpisivanjem ovog sporazuma osigurane su pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine, navode iz Ministarstva civilnih poslova.
Zaključeni Ugovor o isporuci i uspostavi sistema za djelomičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme za personalizaciju kartica i nadogradnju postojeće opreme za personalizaciju kartica, kao i isporuka kartica i kompletan system za personalizaciju elektroničke osobne iskaznice i održavanje sistema na period od 10 godina između kompanije Muehlbauer d.o.o. Banja Luka i IDDEEA ističe koncem 2022. godine, te će IDDEEA blagovremeno pripremiti sve aktivnosti vezane za nabavu obrazaca osobnih iskaznica i vozačkih dozvola.
Ministarstvo civilnih poslova napominje da su ovim realizirane potrebne aktivnosti kako bi se žiteljima Bosne i Hercegovine omogućilo zajamčeno pravo na osobne isprave.