Ovogodišnji SorS održat će se od 14 do 16. juna u Sarajevu

0
101
Glavna tema konferencije bit će 'Osiguranje i reosiguranje u funkciji energetike i izvora energije'

Tradicionalni Susret osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS) ove godine održat će se u hotelu Swissotel, u periodu 14. – 16. juni.
Glavna tema centralnog dijela konferencije (15. juni) bit će ‘Osiguranje i reosiguranje u funkciji energetike i izvora energije’. Uz prezentaciju tržišta osiguranja regije, planirana je i panel diskusija o digitalizaciji osiguranja te životnom osiguranju.
Kako je naveo organizator, trećeg dana konferencije SorS (16. juni) održat će se tri okrugla stola – o Automobilskoj odgovornosti, Reosiguranju i o Zdravstvenom osiguranju.
Na SorS-u kao najvećem skupu osiguratelja regije, okuplja se oko 200 sudionika s ciljem razmjene postojećih iskustava, međusobnog i upoznavanja s trendovima u osigurateljnoj struci. SorS je kroz desetljeća svog održavanja ugostio i brojna svjetski poznata društva kao što su AON, Gen Re, Trust Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Willis i druga, što samo dodatno potvrđuje ugled i značaj koji ovaj susret zauzima u industriji osiguranja.
Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj SorS-a je kompanija Tectus, koji zajedničkim snagama nastoje sačuvati tradiciju održavanja ovakvih susreta.