Podrška infrastrukturnim projektima vodosnabdijevanja u BiH

0
283
Zoran Tegeltija: U fokusu projekti iz oblasti transporta i energetike

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija učestvovao je danas putem videolinka na sastanku sa direktorom Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom, šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU Johanom Zatlerom, rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelijanom Nedera, te ambasadorkama u BiH – Švicarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist.
Na sastanku je razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.
Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Vijeća ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19.
Sagovornici su ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.
Na sastanku su učestvovali i bh. ministri spoljnih poslova Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Vijeću ministara Hazim Rančić.