Pomoć starijim osobama: Timovi volontera OFF-a od sutra u Tuzli, Zenici i Mostaru

0
836
Volonteri će osim u Sarajevu pružati pomoć i ugroženim građanima Tuzle, Zenice i Mostara

Plemenita i nesebična akcija mladih ljudi iz Tima volontera – Heroji ulice za pomoć starijim i nemoćnim osobama u Kantonu Sarajevo, širi se po gradovima Bosne i Hercegovine.
U dogovoru sa neformalnim grupama građana i volontera iz Tuzle, Zenice i Mostara oformljene su grupe volontera za pomoć ugroženim građanima ovih gradova, sa ciljem da se smanji njihovo kretanje i rizik od virisa Covid-19.
“Veliki efekat koji je napravila naša akcija za pomoć ugroženim građanima u Kantonu Sarajevo, pomogao nam je da uz pomoć predstavnika gradskih i lokalnih vlasti, formiramo timove volontera za ispomoć starijim i nemoćnim osobama u Tuzli, Mostaru i Zenici. Naši volonteri će od petka, 3. aprila biti na raspolaganju za pomoć pri nabavci namirnica, lijekova i svih drugih neophodnih artikala, svima onima koji ne mogu ili nemaju načina da nabave ono što im je neophodno. Zahvaljujem se posebno Sportskom savezu Grada Zenice na ljudskim resursima i opremom koja će pokriti ovo područje djelovanja. Operativni centar za sve volontere je u Sarajevu i svi pozivi će biti ovdje prihvaćeni, nakon čega će naši operativci upućivati timove na teren, u zavisnosti od mjesta poziva“, rekao je Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i Glavni koordinator Tima Volontera.
Broj telefona Tima volontera u Kantonu Sarajevu je isti 060 35 32 703, za građane Tuzle i okoline je 060 35 99 708, za građane Zenice i okoline 060 35 99 703, dok je broj za građane Mostara i okoline 060 35 99 709.
Brojevi su aktivni od petka, 3. aprila i pozivi će se primati u periodu od 8-20 sati. Sve intervencije će biti odmah realizovane, shodno raspoloživoti timova na terenu, a hitne intervencije će se u dogovoru sa nadležnim organima obavljati i u vrijeme policijskog sata.