Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost poštanskog saobraćaja u FBiH

0
983
Lasić i Bajramović potpisali Kolektivni ugovor za djelatnost poštanskog saobraćaja u FBiH

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i ovlašteni potpisnik uime Sindikata BH Pošta Muhamed Bajramović danas su u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu potpisali Kolektivni ugovor za djelatnost poštanskog saobraćaja, kojim je obuhvaćeno 3.000 radnika.
“Ovaj ugovor ne umanjuje njihova prava i ne predviđa rast troškova rada i naknada za rad za javna poduzeća BH Pošta i Hrvatske pošte Mostar. On je dobra osnova za daljnu stabilizaciju poslovanja ove dvije pošte, a posebno u za očuvanje radnih mjesta”, izjavio je Lasić i dodao da je ovo drugi ugovor ove vrste koji je aktuelna Vlada zaključila i to na period od dvije godine, a stupa na snagu 1. jula.
Ukazujući na sadržaj ovog ugovora, Bajramović je istakao da maksimalno štiti interese radnika a ne ugrožava poslovanje preduzeća i demantirao je izjave u medijima o navodnoj ‘ucjeni Vlade’ potpisivanjem kolektivnog ugovora.
Uspješno provođenje Kolektivnog ugovora poželjeli su i izvršni direktor JP BH Pošta Nedim Matoruga i predsjednik Uprave JP Hrvatska pošta Mostar Mate Rupčić, te naglasili da će poštivanje odredaba doprinijeti efikasnosti poslovanja oba preduzeća.