Poziv na konkurs ‘Riječima upozoriš da spasiš okoliš’!

0
198
Konkurs 'Riječima upozoriš, da spasiš okoliš!' otvoren za novinare, urednike i blogere

Na današnji dan, širom svijeta se obilježava Dan planete Zemlje, koji za cilj ima podizanje svijesti pojedinaca, zajednica i institucija o važnosti brige za planetu na kojoj živimo i koju dijelimo s drugim živim bićima.
U cilju edukacije na ovu temu, kao i isticanja važnosti klimatskih akcija koje se poduzimaju u cilju smanjenja CO2, smanjenja energije, te zaštite okoliša, u sklopu projekta ‘Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljika u BiH’, koji finansira Zeleni klimatski fond (GCF), a realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) danas je pokrenut konkurs ‘Riječima upozoriš, da spasiš okoliš!’.
Pravo na učešće imaju svi novinari, urednici i blogeri iz BiH, koji ispunjavaju uslove propisane pravilima ovog konkursa. Konkurs će trajati u periodu od 22.04. do 24.05.2021. godine, a stručni žiri će, prema unaprijed određenim kriterijima, proglasiti tri najbolje priče. Pobjedničke priče će biti nagrađene predviđenim novčanim nagradama. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na zvaničnoj stranici, www.spasiokolis.ba, gdje se nalazi više informacija o samim uslovima konkursa.