Predsjednik Slovenije Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum

0
881
Borut Pahor istakao dobre odnose Slovenije i BiH

Predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila ove godine održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori.
Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije Jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da održi govor u posebnom obraćanju u ime Republike Slovenije, članice Evropske unije.
U pratnji aktualnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela ‘Western Balkans Six Regional Economic Area – Thriving with the EU’.
Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekononomija država zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, kao i predstavljanju Jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.
Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.