Predsjedništvo BiH pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2018.

0
899
Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 učesnika

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pokrovitelj je ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) koji će se 25. i 26. aprila održati u glavnom gradu BiH.
Organizator konferencije, koja se već devetu godinu zaredom održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB). Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa poslovnim prilikama i mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.
Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.
Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz preko 50 država.