Predstavljena mobilna aplikacija za cijene goriva na pumpama u FBiH

0
1167
Ministarstvo trgovine FBiH predstavilo finalnu verziju mobilne aplikacije 'FMT FBiH oil info'

Federalno ministarstvo trgovine danas je u Mostaru predstavilo finalnu (ALPHA) verziju besplatne mobilne aplikacije ‘FMT FBiH oil info’, koja će građanima pružati informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u Federaciji BiH.
“Riječ je o servisu namijenjenom građanima koja će im omogućiti informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH. Aplikacija od danas može biti besplatno preuzeta na web stranici Federalnog ministarstva trgovine”, izjavio je na pres-konferenciji federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.
Podsjetio je da je krajem maja resorno ministarstvo na Google Store servisu postavilo testnu verziju aplikacije. Za sada je dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone sa Android operativnim sistemom, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS.
“Ova aplikacija o cijenama goriva je kvalitetna ne samo za građane nego i za inspektore”, kazao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović navodeći da je u dijelu aplikacije planirano da budu postavljeni i podaci o kvalitetu goriva.
Ajdinović je dodao da benzinske pumpe u FBiH imaju kvalitetno gorivo te da su, prema njegovim saznanjima, u ovoj godini zabilježena samo dva slučaja u kojima nisu ispoštovani uvjeti kvalitete, a za što je predviđena kazna od 15 hiljada KM.