Prestigio Click&Touch tastatura osvojila 4 Red Dot nagrade za dizajn za 2020.

0
875
Click&Touchvam omogućava da radite brže, posebno kada istovremeno želite da koristite tastaturu i miš

Ove godine Prestigio je ekspertskom žiriju predstavio jedinstvenu touchpad tastaturu Click&Touch i istovremeno osvojio 4 Red Dot nagrade za dizajn za 2020. godinu.
Dizajn Prestigio Click&Touch sistema interaktivne tastature je proglašen najboljim u 4 kategorije: Kompjuterska i informaciona tehnologija; TV i kućna zabava; Smart proizvod(u kategoriji TV i kućne zabave); Inovativni proizvod(u kategorijikompjuterske i informacione tehnologije).
Osvajanje nagrade u ovim kategorijama je uslovila činjenica da je Click&Touch potpuno novi komforan način unosa informacija koji transformiše industriju osnovnih, svakodnevnih tastatura i touchpad-a, koji su obično dva posebna uređaja.
Click&Touch kombinuje funkcije tastature, touchpada i miša, omogućujući automatski i nesmetan prelazak sa režima unosa teksta na režim kontrole kursorom. Sistem tastature je opremljen funkcijom ‘smart izbor’ i može ‘razumjeti’ režim u kojem radi krajnji korisnik, automatski se prebacujući ili na funkciju tastature ili touchpada.
Click&Touchvam omogućava da radite brže, posebno kada istovremeno želite da koristite tastaturu i miš. Jednostavna situacija: dok korisnik piše važno pismo, neko ga pozove na Skype. Da biste resetovali poziv mišem ili touchpadom, trebate pomjeriti svoju šaku, pomjeriti kursor, pritisnuti tipku cancel, odabrati polje za poruke (message box), itd. Sa Click&Touchom možete odbiti nepotrebni dijalog jednim pokretom. Kada posmatrate plan, tastatura vam omogućuje i da promijenite ton i premotate film klizeći lijevo desno po površini tipki gornjeg reda.
Click&Touch tastatura omogućava istovremeni priključak do 5 različitih uređaja preko Bluetootha, Tip-C i USB sučelja bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera. Funkcije tastature su konfigurisane i kontrolišu se putem Clevetura App koja je dostupna na Google Playu i na App Storeu.