Priznanje EBRD-a za Raiffeisen banku: Najaktivniji izdavaoc finansijskih instrumenata u 2020.

0
495
EBRD dodijelila Raiffeisen banci priznanje - Najaktivniji izdavaoc finansijskih instrumenata u 2020.

Raiffeisen banka je dobitnik priznanja ‘Najaktivniji izdavaoc finansijskih instrumenata u Bosni i Hercegovini u 2020. godini. Riječ je o priznanju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koje se dodjeluje u okviru Trade Facilitation Programme-a (TFP).
“Uslijed aktuelne situacije smo se u 2020. godini suočili s brojnim izazovima na koje smo nastojali biti otporni te uz partnerski odnos biti klijentima na raspolaganju kada je riječ o svim segmentima našeg poslovanja. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo dobitnik ovog prestižnog priznanja i što je EBRD prepoznala kvalitet naših aktivnosti u segmentu investicijskog bankarstva. Iza nagrade za najaktivnijeg izdavaoca instrumenata finansiranja trgovine stoji naš profesionalan i iskusan tim, bez čijeg zalaganja ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Pored toga, svako priznanje za nas predstavlja dodatni poticaj da ubuduće budemo još bolji”, saopšteno je iz Raiffeisen banke.

Nagrada Evropske banke za obnovu i razvoj

EBRD, svake godine, prepoznaje dostignuća partnerskih banaka i nagrađuje najaktivnije izdavaoce finansijskih instrumenata. Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada održana je u online formatu tokom 30. Godišnjeg sastanka i poslovnog foruma EBRD-a.
Francis Malige, izvršni direktor EBRD-a, nadležan za Finansijske institucije, je tokom ceremonije dodjele TFP nagrada izjavio: “Dok obilježavamo našu 30-u godišnjicu možemo biti ponosni na svoja postignuća. TFP je imao ključnu ulogu u podršci rastu malih i srednjih preduzeća koja su od izuzetnog značaja za kreiranje novih radnih mjesta, kao i u stvaranju veće jednakosti kada je riječ o mogućnostima u različitim društvenim zajednicama. Mnoge banke koje su dobitnik naših nagrada, uz našu pomoć sada imaju razvijene vlastite poslove finansiranja trgovinske razmjene. Opsežno su koristile program finansiranje trgovinske razmjene EBRD-a, kao i naše programe obuke za dobitnike nagrada. Njihov uspjeh nas čini izuzetno ponosnim”.