Proglašeni pobjednici Young Lions BiH takmičenja

Nadina Tanović Borovina i Sonja Kušumović predstavljaju BiH na Grand Prix Cannes

0
393
Takmičenje Young Lions BiH odvijalo se pod motom Cannes you bite?

Bosnu i Hercegovinu će na Grand Prix Cannes Young Lions 2022. takmičenju predstavljati mlade lavice agencije McCann Sarajevo, Nadina Tanović Borovina i Sonja Kušumović.
Njihov kreativni rad, prijavljen u kategoriji PR, osvojio je najveći broj glasova žirija, te je okarakteriziran kao ‘konceptualno najsnažnije rješenje, bazirano na jednostavnoj igri riječi, obojeno neophodnom dozom humora, sa izuzetnim PR potencijalom i mogućnošću velikog odjeka u medijima’, stoji u obrazloženju žirija ovogodišnjeg takmičenja Young Lions BiH.
Young Lions BiH je takmičenje koje se realizira u saradnji sa Cannes Lions, pod pokroviteljstvom Branding konferencije. Namijenjeno je mladim profesionalcima starosti do 31 godine. Ove godine zadatak je bio da odgovore na brief Udruženja Pomozi.ba, neprofitne i nevladine organizacije, nastale 2012. godine sa ciljem da transparentno pomognu socijalno ugroženom stanovništvu u BiH. Za realizaciju zadatka imali su na raspolaganju 24 sata.
Pobjednički tim – Nadinu i Sonju očekuje jedinstvena prilika da učestvuju u digitalnom izdanju Cannes Young Lions 2022. koje će biti održano u periodu od 16.05. do 06.06.2022.
Ove godine žiri u sastavu Mirka Modrinić (Pristop), Vladimir Ćosić (Represent Communications), Darko Bosnar (ImagoOgilvy) i Adela Čomić (Udruženje Pomozi.ba) nije proglasilo najbolji rad u kategoriji Dizajna, dok je u kategoriji Digital najbolje rješenje ponudio tim agencije Degordian BH.
Takmičenje Young Lions BiH ove godine odvijao se pod motom ‘Cannes you bite?’