Prozirna silikonska maska, filter ne sakriva lice i traje mjesec dana

0
1581
LEAF maska od prozirnog medicinskog silikona ima mogućnost sterilizacije pomoću UV-C svjetla

LEAF je nova maska za lice koju je registrirao FDA, a svojim izgledom i mogućnostima nadmašuje sve dosadašnje maske. Osnovno obilježje ove maske je sposobnost filtriranja zraka s N99+ HEPA filterom što znači da blokira 99.9997% čestica veličine 0,3 mikrona.
Također ima mogućnost samočišćenja pomoću UV-C svjetla koje služi za uništavanje bakterija i virusa, što ju čini sigurnijom od papirnatih i tekstilnih maski, a aktivna sterilizacija omogućuje da filter traje do mjesec dana.
Maska je napravljena od prozirnog medicinskog silikona i omogućuje univerzalno prijanjanje, a filteri su smješteni uz bradu pa su za vrijeme nošenja maske i dalje vidljivi nos, usta i obrazi. Time je stalno otkriven identitet govornika i njegova ekspresija lica pa u konačnici maska izgleda više ‘prijateljski’ od dosadašnjih varijanti.
LEAF silikonska maska otporna je na zamagljivanje pa tokom disanja ostaje prozirna. Dostupna je u četiri veličine, pa je tako prilagođena i djeci i odraslima.
Također, maska dolazi u tri varijante – Leaf HEPA, Leaf UV i Leaf PRO.
Najnapredinji model je LEAF PRO koji ima dodatni aktivni ventilator te senzor kvalitete zraka. Može se povezati sa iOS/Android aplikacijom putem koje se može kontrolirati prozračivanje i prikazivati informacija o kvaliteti zraka koji nas okružuje dobivena senzorom na maski.
Maska se finansira na portalu Indiegogo. Može se naručiti u raznim paketima, a pojedinačni LEAF HEPA paket košta 49 dolara, LEAF UV paket 89 dolara, a LEAF PRO paket 199 dolara.