Prvog dana SBF-a održat će se panel o ženskom liderstvu u razvoju društva

0
840
Učesnice panela prezentirat će svoja iskustva i najbolje prakse te tako pružiti dodatni podstrek ženama

S ciljem da se ukaže na sve veću i značajniju ulogu žena u razvoju društva i da se žene dodatno ohrabre za zauzimanje liderskih pozicija u kompanijama, ovogodišnji Sarajevo Business Forum (SBF), koji će se održati 25. i 26. aprila u Sarajevu, upriličit će panel posvećen ulozi žena liderki u razvoju društva na kojem će učestvovati uspješne poslovne žene, kako iz regije, tako i iz drugih evropskih zemalja, te Bahreina, Južnoafričke Republike, Australije…
Moderatorica ovog panela bit će prof. dr. Danica Purg, predsjednica IEDC Poslovne škole Bled iz Slovenije koja, pored ove i brojnih drugih, obavlja i funkciju predsjednice Međunarodne organizacije za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima (CEEMAN). Ko-moderatorica panela bit će Azra Atagić Ćatović, izvršna direktorica i osnivačica poslovnog portala akta.ba, koja je 2014. godine proglašena najboljom poduzetnicom u BiH, te sudjelovala u projektu ‘Poslovne žene kao liderke i uzor u BiH’.
Ove uspješne žene, na panelu će ugostiti Shaikhu Mariam Bint Hamad Al Khalifa, potpredsjednicu Društva poslovnih žena iz Bahreina, Đemilu Talić Gabriel, pouzetnicu i počasnu konzulicu BiH u Novom Južnom Velsu u Australiji, Fatmu Çinar, šeficu Internacionalnog bankarstva u Kuveyt Turk Participation Bank iz Turske, zatim Madelein Mkunu, predsjednicu ‘Leading Women of Africa’ koja dolazi iz Južnoafričke Republike, Tajmu Kapić, direktoricu projekta u nevladinoj organizaciji ‘Cradle’ iz Republike Irske, Semihu Borovac, ministricu za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH i mnoge druge.
Učesnice panela, koje su tokom svojih karijera nailazile na ove i slične izazove prezentirat će svoja iskustva i najbolje prakse te tako pružiti dodatni podstrek ženama i podsjetiti na rastuću ulogu žena liderki u razvoju privrede i društva u cjelini.