Ramić i Džafić potpisali sporazum o izgradnji puta Prnjavor – Čanići

0
326
Ramić i Džafić potpisali sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju puta Prnjavor - Čanići u općini Kalesija

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je s načelnikom općine Kalesija Seadom Džafićem potpisao sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putnog pravca Prnjavor – Čanići u općini Kalesija.
Ministar Ramić i načelnik Džafić, ovom prilikom su razgovarali i o drugim projektima koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica provodi na području ove općine.
“Danas smo potpisali sporazum koji definiše podjednako učešće u projektu. Proceduru izbora izvođača će provoditi Ministarstvo. Radi se o putu dužine oko 3.500 metara, koji povezuje nekoliko naselja. Put je posebno važan za sve stanovnike Kalesije jer je korišten kao alternativni putni pravac u ratnom periodu. Završetkom ovog putnog pravca centar Kalesije će biti povezan s rubnim naseljima općine”, istakao je ministar Ramić.
Općina Kalesija sufinansira projekat sa 50 posto od ukupne vrijednosti.
“Mi ćemo budžetom obezbijediti 150 hiljada KM, a isto toliko će dati i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kako bi asfaltirali put Prnjavor – Čanići u dužini od oko 3,5 kilometara. Izgradnjom ovog puta sigurno ćemo rasteretiti magistralni put, jer će mnogo naših sugrađana ovim putem brže putovati do Kalesije”, kazao je načelnik Džafić.