Red Dot Award 2022: Novi Peugeot 308 nagrađen za svoj dizajn

0
481
Prestižna nagrada Red Dot Design Award za novi Peugeot 308

Najprestižnije priznanje za dizajn proizvoda, Red Dot Award 2022, nagradilo je novi Peugeot 308, prvo vozilo s novim logotipom marke, u kategoriji ‘Car and Motorcycle’. Pedeset članova međunarodnog žirija Red Dot Award, bili su impresionirani njegovom privlačnošću, prepoznatljivim stilom, kvalitetom dizajna i inovativnim i-Cockpitom. Svake godine ovi stručnjaci za dizajn nagrađuju Design Excellence u 51 kategoriji. Kupci na svim kontinentima oslanjaju se na Red Dot kao jamstvo kvalitete, pametnog dizajna i izvanredne ergonomije.
Peugeot 308 je sedmi model marke koji je nagrađen ovom prestižnom oznakom, kreirane 1955. u Njemačkoj, a koja je postala svjetska oznaka za najbolji dizajn.
“Ponosni smo što smo primili prestižnu nagradu Red Dot Design Award za novi Peugeot 308. Novi logotip simbolizira brigu i strast koji su uloženi u njegovo stvaranje: jedinstvenu privlačnost, završnu izrada, tehnološku izvrsnost, preciznost i inovativnost koju karakterizira dizajn. Ova nagrada, najprestižnija u pogledu dizajna proizvoda, pokazuje da smo napravili dobar izbor prilikom dizajniranja našeg vozila”, izjavila je Linda Jackson, CEO marke Peugeot.