Resorno ministarstvo KS: Građani za ugradnju kalorimetara trebaju platiti 300 KM

0
113
Odobreno je sufinansiranje za 384 ugradnje individualnih mjerila, obaveza građana je da uplate 300 KM

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za učešće u projektu Sufinansiranje troškova ugradnje individualnih mjerila toplotne energije u objektima na sistemu daljinskog grijanja KJKP Toplane-Sarajevo.
Kroz taj javni poziv odobreno je sufinansiranje za 384 ugradnje individualnih mjerila. Obaveza svakog domaćinstva, prema javnom pozivu, je vlastito učešće u iznosu od 300 KM. Međutim, posljednja dva dana u Ministarstvu su suočeni sa žalbama građana da im pristižu računi za ugradnju kalorimetra u iznosima između 400 i 500 KM po domaćinstvu.
Ovim putem Ministarstvo obavještava građane koji su prošli na javnom pozivu da je njihova obaveza da plate iznos kako je rečeno u javnom pozivu, a to je 300 KM i ni jedan fening više.
“Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša nije bilo upoznato od bilo kojeg subjekta da se našim sugrađanima dostavljaju uvećani računi i tek nakon poziva naših sugrađana saznali smo za ovu aktivnost. Ovim putem želimo se izviniti svima onima koji su u ovoj jednoj pozitivnoj aktivnosti iskazali želju da odvoje svoja sredstva za ugradnju kalorimetra, a dobili račune s iznosima zbog kojih su se, prema onome što smo saznali, osjećali prevareno, doživjeli stres i nelagodu“, navode iz Ministarstva.
Uz izvinjenje, potcrtavaju da je obaveza građana samo 300 KM, kako je rečeno javnim pozivom.