Rimac u samo tri sedmice prodao 150 primjeraka C_Two

0
1412
Rimac Concept Two nudi ukupnu snagu od čak 1.914 KS uz 2.300 Nm obrtnog momenta

Samo tri sedmice nakon predstavljanja 1,7 miliona eura vrijednog C_Two u Ženevi, hrvatska kompanija Rimac Automobili (u vlasništvu Mate Rimca) rasprodala je gotovo 150 primjeraka ovog superautomobila.
Električni hipersportski C_Two je nasljednik Concepta One i, prema nekima, najmoćniji sportski auto na svijetu.
Krešo Ćorić, voditelj prodaje u Rimac Automobilima, rekao je kako je preostalo još nekoliko slobodnih primjeraka. S obzirom na to da je američka javnost već imala prilike upoznati Concept_One, očekuje se da bi i tih nekoliko preostalih mjesta trebalo biti popunjeno do kraja salona, prenosi Index.hr.
I ne samo to, prosječni kupac ovog električnog hiperautomobila na osnovnu cijenu od 1,7 miliona eura plaća i oko pola miliona eura za opcije, javlja britanski Autocar.
Podsjetimo, Mate Rimac je 6. marta ove godine na sajmu u Ženevi predstavio C_Two, novi električni hiperautomobil Rimac Automobil, a ovih dana svoj automobil predstavlja i na sajmu u New Yorku.
Rimac C_Two raspolaže snagom od 1.914 KS i 2.300 Nm okretnog momenta uz koje do 100 km/h stiže za 1,9 sekundi, a s jednim punjenjem ima doseg do 650 kilometara. Na 100 km/h stiže za 1,97 sekundi, brže od bilo kojeg drugog automobila, a maksimalna brzina mu je 412 km/h, apsolutno najviše u električnoj konkurenciji. Pritom do 300 km/h stigne u 11,8 sekundi.
Nakon što će iduća godina biti posvećena izradi prototipa i testiranju za zadovoljenje aktualne legislative, prvi primjerci će kupcim biti isporučeni 2020. godine.