Rubikova kocka dobiva Bluetooth

0
2255
Rubikova kocka postaje modernija, dobit će podršku za Bluetooth koja će olakšati slaganje početnicima

Rubikova kocka postoji više od četiri decenije. Od kada je izumio 1974. godine mađarski kipar Ernő Rubik pa do danas Rubikova kocka dobila je više inačica, od standardne 3x3x3 kocke pa sve do Rubikove zmije, tornja i dr.
Najnovija inačica koja će se pojaviti u martu 2019. godine – GoCube postat će još zabavnija, ali i pametnija. Naime, GoCube imat će i podršku za Bluetooth (5.0), zahvaljujući kojoj će igrači na pametnom telefonu ili tabletu moći pratiti trenutnu konfiguraciju kocke.
To će značajno pomoći početnicima da nauče kako Rubikovu kocku složiti što brže, u što manje poteza. Kupci moćnije, GoCube Edge inačice moći će se natjecati s drugim korisnicima, a svoje umijeće slaganja i objaviti online, na Top listi kako bi i svi znali kako ste rangirani u odnosu na ostale korisnike.
GoCube imat će i osvjetljenje koje će zabljeskati u trenutku kada ste uspješno posložili sve kockice na svoje mjesto. Trenutno je u toku crowdfunding kampanja kojom se pokušavaju namaknuti potrebna novčana sredstva za njezin razvoj i kasniju proizvodnju. Dimenzije GoCube i GoCube Edge kocaka su 60x60x60 milimetara.
Sudeći prema trenutnom stanju kampanje (Kickstarter), GoCube i GoCube Edge su riješena stvar. Od traženih 25.000 USD, već je prikupljeno više od 379.000 USD, a do kraja kampanje je ostao još 51 dan, prenosi Bug.hr. Za vrijeme trajanja kampanje GoCube kocku je moguće nabaviti po cijeni od 69 USD, što je za 42% jeftinije u odnosu na cijenu koju će imati kada stigne u prodaju (119 USD).
Napredniji model – GoCube Edge je također jeftiniji za vrijeme trajanja kampanje (za 38,7%) i stoji 79 USD. Kad krene službena prodaja za isti model bit će potrebno izdvojiti 129 USD.